Sanofi olarak, kanserin hastalar ve hasta yakınları için çok büyük bir yük oluşturduğunun farkındayız. Bilimsel keşifleri sağlık çözümlerine dönüştürerek durmak bilmeden çalışmaktayız.

Onkoloji alanındaki zengin mirasımızı, yenilenen ürün portföyümüz ve yenilikçi sağlık çözümlerimiz ile güçlendiriyoruz. Onkoloji alanında bugün prostat, kolon ve tiroid kanseri alanında tedaviler sunarken yakın gelecekte cilt, akciğer, meme ve diğer kanser tiplerine yönelik sağlık çözümleri sunmayı hedefliyoruz.

Bilimin kararlılıkla buluştuğu noktada Sanofi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), kanserin dünya çapında ikinci sıradaki ölüm nedeni olduğunu ve birçok çeşidi ile genetik mutasyon içeren 100'den fazla farklı kanser türü olduğunu tahmin etmektedir.1 Sanofi olarak hedefimiz, güçlü bilimsel temellere ve yenilikçi teknolojilere dayanan çözümler sunmaktır. 

Sanofi Onkoloji’nin araştırma aşamasındaki ürün portföyü içerisinde, klinik çalışmaların farklı aşamalarındaki birçok bileşik bulunur. Sanofi Onkoloji stratejik olarak, tamamlayıcı moleküllerden oluşan bir portföyle; cilt, kan, meme ve akciğer olmak üzere dört kanser alanına odaklanmaktır.

Onkoloji alanındaki Ar-Ge çalışmalarımız immünoonkoloji ve moleküler onkoloji olmak üzere iki yaklaşıma odaklanır.

Sanofi ve İmmünoonkoloji

İmmünoonkoloji alanındaki araştırmalarımız, kanserle savaşmak için hastanın kendi bağışıklık sistemini kullanan immünoterapilere karşı direncin altında yatan mekanizmalara odaklanmaktadır.

Vücudun bağışıklık sistemi kansere karşı ilk savunma hattını oluşturur. Fakat tümörleri tespit etme aşamasında bağışıklık sistemi zorlanır. Sanofi olarak bu konudaki amacımız, kanserin vücudun bağışıklık sisteminden saklanmasını engellemek ve bağışıklık sisteminin tümör hücrelerine saldırmasını sağlamaktır

Sanofi ve Moleküler Onkoloji

Moleküler onkoloji alanındaki araştırmalarımız arasında, normal hücrelerde bulunmayıp tümörlerde bulunan genetik değişikliklerden yararlanmayı amaçlayan hedefli tedaviler, hormon kaynaklı kanserleri baskılayan ilaçlar ve kanser ilaçlarını doğrudan tümör içine ulaştırarak sistemik sorunları en aza indiren ve sağlıklı dokuları koruyan tedaviler bulunuyor.

Hedefler

İmmünoonkoloji ve moleküler onkoloji alanındaki genel hedeflerimiz, farklılaşmış moleküller geliştirmek için teknolojik platformları kullanarak geniş bir yelpazede ilaç kombinasyonlarını test etmektir. Kanser tümörleri sıklıkla değişime (mutasyona) uğradığından, farklı etki mekanizmalı birden çok molekülle eşzamanlı tedavi yaklaşımı, ortadan kaldırılması zor olan kanser türlerinde umut vermektedir.

Referanslar

  • 1. Cancer. World Health Organization. Published September 12, 2018. Accessed April 2, 2019.